Tuote- ja palvelulaskutus

Tuote- ja palvelulaskutus mahdollistaa erilaisten yksittäisten tuotteiden (kuten pipo tai tapahtuma) ja toistuvaislaskutettavien palveluiden (kuten lehti tai verkkopalvelun käyttöoikeus) laskuttamisen.

Tuotteiden ja palveluiden tietoja ylläpidetään tuotehallinnassa. Tietoja voivat olla esimerkiksi nimi, oletushinta ja veroluokka. Laskun voi luoda joko yksittäiselle henkilölle (esim. pipon myynti suoraan toimistolta) tai Sensen hakutyökalun kautta poimitulle kohderyhmälle (esim. tapahtuman osallistujat). Laskuttaessa tuotteelle/palvelulle voi halutessaan antaa tarkentavan otsikon ja tuotehallinnan tiedoista poikkeavan hinnan tai prosenttipohjaisen alennuksen.

Yhdellä laskulla voidaan laskuttaa useita tuotteita tai tilauksia. Entiteetille osoitetulla laskulla voi olla eri maksaja ja yksi maksaja voi maksaa useamman entiteetin laskun. Tuote- tai palvelutilauksen perusteella Senseen syntyy laskurivi, joka siirretään laskutettavaksi Netvisoriin. Netvisor mahdollistaa laskun lähettämisen esimerkiksi paperilaskuna, kuluttajan e-laskuna, yrityksen verkkolaskuna tai sähköpostilaskuna.

Toistuvaislaskutettava palvelu voi olla voimassa tietyn aikavälin tai toistaiseksi. Palvelutilauksen tietoihin määritellään, millä aikavälillä tilaus on voimassa sekä kuinka usein palvelua laskutetaan. Palvelua voidaan laskuttaa esimerkiksi vuosittain (esim. lehtitilaukset) tai kuukausittain (esim. kuukausilahjoitukset). Entiteetille voidaan luoda myös kaksi palvelutilausta, mikäli tämä on oikeutettu esimerkiksi lehden määräaikaiseen tutustumisjaksoon alennetullta hinnalla, jonka jälkeen tilaus muuttuu kestotilaukseksi.