Kompassi-suunnittelupeli

Tiedätkö miten järjestösi onnistuu toiminnassaan? Saavuttaakseen tavoitteensa, järjestön on tunnettava vahvuutensa ja ymmärrettävä heikkoutensa. Kompassin avulla löydät mahdollisuudet uudistumiseen. Osallistava peli luo edellytykset järjestön tulevaisuuden rakentamiseen ja luo perustan muutokseen. Kompassi säästää aikaa suunnittelussa ja nopeuttaa päätösten viemistä käytäntöön. Pelin tarkoituksena on synnyttää pelin ohjaaman keskustelun kautta yhteisymmärrys oleellisimmista kehityskohteista.

Palvelun kuvaus

Topaasia Cards - Järjestöt toimitussisältö

Kesto: 2 tuntia. Sisältää pelin, sekä pelin lopputuloksen kiteyttämisen.

Voit tilata pelitilaisuuden, jossa peliä pelataan asiantuntija opastuksella. Peliä voi pelata myös tarvittaessa esim. järjestöjen yhteisissä tilaisuuksissa isommalla porukalla niin, että tilaisuudessa on käynnissä 5-6 erillistä peliä osallistujista riippuen (4-25 osallistujaa).

Mitä tästä jää käteen?

Peli on nopea, avartava, helppo ja ennen kaikkea äärettömän hyödyllinen. Peliporukka saa yhteisen näkemyksen järjestön yleistilasta sekä pääsee yhteisymmärrykseen tekemisen ja kehittämisen suunnista. Peli toimii niin järjestön työntekijöiden, jäsenien, kuin hallituksen ja johtoryhmien käsissä.

Pelin lopputuloksena kirkastetaan pelisession aikana käydyt keskustelut ja nostetaan oleellisimmat kehityskohdat käytännön teoiksi.Päätökset kiteytetään käytännön toimenpiteiksi. 

Lopputuloksen saavuttamisessa auttaa näkökulma "mikä on pienin käytännön teko, jonka voimme tehdä parantaaksemme toimintaamme?”